Adressändring

Låt inte ditt nya liv hamna på din gamla adress

5 anledningar till att beställa Eftersändning

Dags att flytta? Du har säkert koll på att du behöver adressändra, men varför ska du även lägga till Eftersändning av din post? Vi reder ut!

 1. Skatteverket och Svensk Adressändring gör inte samma sak
  När du flyttar ska du ändra din folkbokföringsadress, det gör du hos Skatteverket. Det är den grundläggande registreringen av befolkningen i Sverige och berättar exempelvis vad du ska betala i skatt och var du ska rösta. Det är däremot inte samma sak som att ändra postadress och var du vill att din post ska levereras, det kan du bara göra hos Svensk Adressändring.

 2. Posten kommer fram – även om avsändaren har fel adress
  Både företag och privatpersoner kan missa att du har ny adress. Därför är det vanligt att de adresserar brev till din gamla adress den närmsta tiden efter din flytt. Om du beställer en Eftersändning hos Svensk Adressändring innebär det att posten kommer fram till dig ändå, oavsett vilken adress som står på brevet.

 3. Ingen annan får din post
  Din post är privat och ska inte hamna i någon annans händer. Även om du inte är folkbokförd på din gamla adress längre finns risken att post delas ut där ändå, eller sätts upp i ditt gamla trapphus utan att någon tar ansvar för det. Med en Eftersändning vidarebefordras din post till din nya adress, även om det är den gamla som står på brevet.

 4. Billig försäkring
  Först och främst: risken för att viktiga fakturor inte ska komma fram är betydligt högre om du inte har beställt Eftersändning när du gör en adressändring. Anledning? Posten skickas tillbaka till avsändaren om de har angett din gamla adress på kuvertet och du riskerar att få dryga betalningspåminnelser.

 5. Gäller i 12 månader
  Det kan ta upp till ett år för alla företag att nås av din nya adress om du bara har gjort en Adressändring. Därför gäller tjänsten Eftersändning av post i hela 12 månader. Då kommer all post fram till dig även om de som vill nå dig inte har registrerat din nya adress än.

Låt inte ditt nya liv hamna på din gamla adress
Med Eftersändning, en tjänst från Svensk Adressändring, kan du vara säker på att posten kommer fram till din nya adress även om avsändaren inte har nåtts av att du flyttat.
Beställ Eftersändning